Proprietatile miraculoase ale spirulinei

Published on

Spirulina este o microalga de culoare verde-albastru cu un continut de substante nutritive cum sunt proteinele vegetale, vitamine, minerale (fier, sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, calciu si multe altele), acizi grasi esentiali, de cinci ori mai mult betacaroten decat morcovii, clorofila si multe altele. Pentru ca spirulina contine si substante care in mare parte se regasesc doar in alimentele de origine animala, este un supliment alimentar necesar persoanelor vegetariene.

Poate ca cea mai importanta proprietate a spirulinei este faptul ca lupta impotriva anemiei, in primul rand prin aportul semnificativ de fier oferit organismului. In plus, contine si vitaminele E si B12 si acid folic, care sunt esentiale pentru organism pentru ca, printre altele, ajuta si la fixarea fierului in sange. De asemenea, fiind bogata in acid gama linoleic – substanta care se gaseste si in laptele matern – spirulina este un supliment ideal pentru copii datorita contributiei semnificative pe care o are in procesul de crestere si dezvoltare. Este indicata tuturor copiilor, insa este necesara in special celor care nu au fost alaptati dupa nastere.

Datorita substantelor active ce se gasesc in compozitia sa, microalga este un important sprijin si pentru sistemul imunitar. In plus, aceasta distruge virusi si bacterii care pot afecta organismul cum ar fi herpes simplex, pojar, rubeola, entorovirus sau chiar HIV-1. Fiind un remediu atat de eficient si versatil, oamenii de stiinta au studiat-o indeaproape in ultimii ani si au descoperit ca aceasta contine o arma secreta care poate lupta cu succes impotriva infectiilor si a virusilor, datorita continutului crescut de sulf si calciu.

Aceasta actioneaza asupra sistemului imunitar prin stimularea celui din urma pentru a produce monocite si macrofage, celule ce distrug agentii patogeni ai unor ciuperci. In plus, datorita polizaharidelor, spirulina ajuta la formarea celulelor din maduva osoasa, timpus si splina, organe de o importanta crescuta in lupta impotriva infectiilor. Tot in acest scop lupta si ficocianinele, aloficocianinele si antocianinele, care incurajeaza producerea de globule albe in organism, celule care de asemenea lupta impotriva infectiilor.

Spirulina este si un puternic detoxifiant, datorita cantitatilor de pana la zece ori mai crescute decat in legume, salata sau frunze. Aceasta ajuta la refacerea globulelor rosii din organism si transforma magneziul intr-o forma mai usor de asimilat. Aceste procese ajuta la oxigenarea mai eficienta a sangelui din corp si, deci, la eliminarea toxinelor.

Spirulina contribuie si la mentinerea echilibrului acido-bazic din corp, datorita mineralelor in cantitati semnificative. Echilibrul acido-bazic este afectat de stilurile de viata dezordonate, din cauza oboselii si a mancarurilor procesate si poate duce la afectiuni serioase cum ar fi oboseala cronica, depresia, reumatismul sau boli de piele. Datorita vitaminei A, spirulina este ideala pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, dar si pentru tratarea anumitor afectiuni de vedere cum ar fi renopatia, cataracta say hipertensiunea oculara.

To be informed of the latest articles, subscribe: